Rogale z białym makiem to prawdziwa jesienna klasyka. W Capuccino Cafe przygotowujemy je z dbałością o najmniejszy detal, tak by zachwycały nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Choć tradycyjnie są kojarzone z 11 listopada, zachęcamy do delektowania się nimi już teraz. Szczególnie w towarzystwie filiżanki gorącej herbaty.
Nasze rogale pieczemy według sprawdzonej receptury, w której najważniejsze są nadzienie z białego maku i bakalii oraz delikatne ciasto. Każdy rogal wypełniamy po brzegi słodkim makowym farszem z dodatkiem orzechów, rodzynek i skórki pomarańczowej, który nadaje mu niepowtarzalny aromat. Na wierzchu lśni cienka warstwa lukru. Całość dopełniają chrupiące płatki migdałów, które dodają elegancji i delikatnego orzechowego akcentu.
To właśnie ten smak – głęboki, lekko korzenny i rozpływający się w ustach – sprawia, że nasze rogale idealnie komponują się z czarną herbatą. Razem tworzą duet, który rozgrzewa i poprawia nastrój nawet w najbardziej pochmurne dni.
W Capuccino Cafe wierzymy, że warto pielęgnować tradycje, ale też nadawać im nowy wymiar. Dlatego rogale z białym makiem dostępne są u nas nie tylko 11 listopada, lecz przez całą jesień. Nasi goście mogą cieszyć się ich smakiem wtedy, gdy najbardziej mają na to ochotę.
Już teraz można zamówić w naszym sklepie online rogale na 11 listopada. Świeże, pachnące i pięknie udekorowane, będą idealnym dodatkiem do rodzinnego świętowania lub słodkim prezentem dla bliskich.
Zapraszamy do Capuccino Cafe w Sopocie – odkryj jesień w najpyszniejszym wydaniu i pozwól, by aromat białego maku i migdałów wypełnił listopadowy dzień.




