Opublikowano

Wielkanocne ciasta w Capuccino Cafe

Wielkanocne ciasta dają pozytywne, wiosenne emocje. Aby świąteczny stół prezentował się wyjątkowo i zachwycał wszystkich gości, Capuccino Cafe przygotowało pyszną ofertę.

WIELKANOCNE CIASTA 2025

W naszej ofercie znalazła się szeroka gama wypieków, przygotowanych z najwyższą starannością i pasją. Możesz zamówić u nas poniższe wielkanocne ciasta:

  • Baba Cytrynowa – tradycyjna babka piaskowa o wyjątkowym smaku, nasączona likierem cytrynowym, która wnosi świeżość i elegancję na świąteczny stół.
  • Baba Czarna Porzeczka – drożdżowa baba z bakaliami, wyśmienitym kremem mascarpone i aromatyczną konfiturą z czarnej porzeczki. To połączenie idealne!
  • Baba Orzech Laskowy – baba drożdżowa z bakaliami, słonym karmelem, kremem mascarpone i aromatyczną pastą z orzecha laskowego.
  • Baba pistacjowa – puszyste drożdżowe ciasto i krem pistacjowy – czy może być coś lepszego?
  • Sernik chałwa – połączenie polskiej tradycji z nutą orientu, sernik z ciastem kataifi, przełożony konfiturą z czarnej porzeczki podany na kruchym spodzie.
  • Sernik pistacjowo-czekoladowy-dubajski – luksusowy czekoladowy sernik na kruchym spodzie, przełożony masą pistacjową, chrupiącym ciastem kataifi i ganache z mlecznej czekolady.
  • Sernik pomarańczowy – pieczony z twarogiem i czekoladą, nasączony słodkim sokiem z pomarańczy i niezwykle aromatyczną skórką pomarańczową.
  • Tort makowy – wytworny, z konfiturą jeżynową i musem czekoladowo truflowym.
  • Tradycyjny makowiec – klasyczny i ponadczasowy, idealny dla miłośników makowych wypieków.
  • Mazurek orzechowy – przekładany konfiturą z czerwonej porzeczki i żurawiny, karmelizowany orzechami ziemnymi oraz ganache z białej czekolady.
  • Mazurek różano-malinowy – delikatny mazurek, przełożony malinową konfiturą, chrupiącą prażynką i czekoladowo-różanym ganache.
  • Sernik pascha czekoladowa – z bakaliami i konfiturą z pomarańczy, wykończony czekoladowym ganache z orzechami ziemnymi.
  • Tort bezowy adwokat-gruszka – zachwycająca harmonia smaków, beza z kremem mascarpone i adwokatem, przełożona galaretką gruszkową i kremem korzennym %.
  • Tort bezowy z truskawkami – lekki, chrupiący tort bezowy z warstwami kremu śmietankowego, świeżymi truskawkami i delikatnymi dekoracjami, które dodają wiosennego uroku.

ZAMÓW DO 14 KWIETNIA

Zamówienia przyjmujemy do poniedziałku, 14 kwietnia: ☏ 511 554 610 ✺ online ♡ osobiście w naszej kawiarni w Sopocie.

Odbiór zamówionych wypieków:

  • 18 kwietnia, w godz. 11:00–20:00
  • 19 kwietnia, w godz. 8:00–18:00