Przejdź do treści

Rogale z białym makiem to wielkopolska tradycja, która rozszerzyła się już na całą Polskę. W Capuccino Cafe możesz spróbować ich przez cały miesiąc.

Rogale z białym makiem i bakaliami wypiekamy z najwyższą starannością już od lat. Nasi mistrzowie cukiernictwa dbają o to, aby w słodkościach znalazły się tylko najlepszej jakości składniki. Rogale powstają ze starannie zwijanego ciasta półfrancuskiego na dużej ilości żółtek, prawdziwego masła i mleka. Wnętrze ciasta skrywa pyszne nadzienie z białego maku z dużą ilością bakalii. Masę słodzimy tylko naturalnym miodem ze sprawdzonej pasieki. W nadzieniu znajdziesz między innymi orzechy laskowe i włoskie, migdały, rodzynki i skórki ze świeżych pomarańczy. Całość zwieńczona jest słodkim lukrem z cytrynową nutą. Nie stosujemy półśrodków – jakość to nasz znak rozpoznawczy.

Rogale na świętego Marcina

Nasze rogale od lat przodują w trójmiejskich rankingach, zdobywając kolejnych fanów słodkich wypieków. W Capuccino Cafe możesz spróbować tradycyjnych rogali w najlepszej odsłonie nie tylko 11 listopada.  Świeżo upieczone, listkujące ciasto, bogate nadzienie i kubek gorącej kawy to idealny zestaw na jesienne dni. 

Ostatnie wpisy

beza z pistacją
31 sierpnia 2024

Nowy rok szkolny z Capuccino Cafe

Nowy rok szkolny to często duże przeżycie nie tylko dla ucznia, ale także jego rodziny. Po emocjonującym powrocie do szkoły zapraszamy do wspólnego odpoczynku w Capuccino Cafe. Wakacje dobiegły końca….

Czytaj dalej
20 sierpnia 2024

Oprawa tortu weselnego

Oprawa tortu weselnego to ważny element uroczystości, który nie tylko zachęca gości do spróbowania deseru, ale jest też dowodem kreatywności Pary Młodej oraz wzruszającą chwilą celebracji miłości. W sezonie weselnym…

Czytaj dalej
croissanty w Cappuccino Cafe
16 sierpnia 2024

Croissanty w Capuccino Cafe

Croissanty to ważny element stałej oferty Capuccino Cafe. Zapraszamy na chrupiące rogaliki z wyśmienitym nadzieniem. Na naszych gości czekają croissanty z m.in. kremem waniliowym oraz pistacją. Croissanty to znane na…

Czytaj dalej