Przejdź do treści

Rogale z białym makiem to wielkopolska tradycja, która rozszerzyła się już na całą Polskę. W Capuccino Cafe możesz spróbować ich przez cały miesiąc.

Rogale z białym makiem i bakaliami wypiekamy z najwyższą starannością już od lat. Nasi mistrzowie cukiernictwa dbają o to, aby w słodkościach znalazły się tylko najlepszej jakości składniki. Rogale powstają ze starannie zwijanego ciasta półfrancuskiego na dużej ilości żółtek, prawdziwego masła i mleka. Wnętrze ciasta skrywa pyszne nadzienie z białego maku z dużą ilością bakalii. Masę słodzimy tylko naturalnym miodem ze sprawdzonej pasieki. W nadzieniu znajdziesz między innymi orzechy laskowe i włoskie, migdały, rodzynki i skórki ze świeżych pomarańczy. Całość zwieńczona jest słodkim lukrem z cytrynową nutą. Nie stosujemy półśrodków – jakość to nasz znak rozpoznawczy.

Rogale na świętego Marcina

Nasze rogale od lat przodują w trójmiejskich rankingach, zdobywając kolejnych fanów słodkich wypieków. W Capuccino Cafe możesz spróbować tradycyjnych rogali w najlepszej odsłonie nie tylko 11 listopada.  Świeżo upieczone, listkujące ciasto, bogate nadzienie i kubek gorącej kawy to idealny zestaw na jesienne dni. 

Ostatnie wpisy

Praliny
30 września 2024

Praliny na prezent i nie tylko

Praliny to małe dzieła sztuki, tworzone z najwyższą starannością i pasją przez naszych doświadczonych mistrzów cukiernictwa, którzy dbają o każdy, nawet najmniejszy szczegół. Co wyróżnia praliny Capuccino Cafe? Różnorodność smaków…

Czytaj dalej
tort weselny 2024
21 września 2024

Degustacja tortów weselnych

Degustacja tortów weselnych jest niezwykle ważnym etapem przygotowań do ślubu. To nie tylko okazja do wyboru idealnego smaku, ale także moment, w którym przyszła Para Młoda może spędzić czas razem,…

Czytaj dalej
13 września 2024

Jesienne wypieki w Capuccino Cafe

Jesienne wypieki swoim smakiem i zapachem pozwalają uporać się z tęsknotą za latem. Jakich deserów warto spróbować we wrześniowe popołudnia i wieczory? Sezonowe owoce Koniec lata nie oznacza końca jedzenia…

Czytaj dalej