Przejdź do treści

Rogale z białym makiem to wielkopolska tradycja, która rozszerzyła się już na całą Polskę. W Capuccino Cafe możesz spróbować ich przez cały miesiąc.

Rogale z białym makiem i bakaliami wypiekamy z najwyższą starannością już od lat. Nasi mistrzowie cukiernictwa dbają o to, aby w słodkościach znalazły się tylko najlepszej jakości składniki. Rogale powstają ze starannie zwijanego ciasta półfrancuskiego na dużej ilości żółtek, prawdziwego masła i mleka. Wnętrze ciasta skrywa pyszne nadzienie z białego maku z dużą ilością bakalii. Masę słodzimy tylko naturalnym miodem ze sprawdzonej pasieki. W nadzieniu znajdziesz między innymi orzechy laskowe i włoskie, migdały, rodzynki i skórki ze świeżych pomarańczy. Całość zwieńczona jest słodkim lukrem z cytrynową nutą. Nie stosujemy półśrodków – jakość to nasz znak rozpoznawczy.

Rogale na świętego Marcina

Nasze rogale od lat przodują w trójmiejskich rankingach, zdobywając kolejnych fanów słodkich wypieków. W Capuccino Cafe możesz spróbować tradycyjnych rogali w najlepszej odsłonie nie tylko 11 listopada.  Świeżo upieczone, listkujące ciasto, bogate nadzienie i kubek gorącej kawy to idealny zestaw na jesienne dni. 

Ostatnie wpisy

19 kwietnia 2025

Kawiarnia na Wielkanoc

Zespół Capuccino Cafe życzy zdrowych, słodkich Świąt! Zachęcamy do odbiorów wielkanocnych ciast oraz odwiedzania naszych kawiarnii w Sopocie i Jastarni w czasie rodzinnych spacerów. Czeka na Państwa wiosenny wystrój, aromatyczne…

Czytaj dalej
12 kwietnia 2025

Capuccino Cafe – kawiarnia w Jastarni

Kawiarnia w Jastarni już otwarta! Pyszne bezy, owocowe tarty i kremowe serniki czekają na nadmorskich gości! Po zimowej przerwie wracamy z nową energią. Kawiarnia w Jastarni zaprasza do odwiedzin w…

Czytaj dalej
słodki stół wesele
24 marca 2025

Co na słodki stół? Wybierz wyjątkowe desery od Capuccino Cafe!

Co na słodki stół, by oczarować gości nie tylko smakiem, ale i wyglądem? Capuccino Cafe ma odpowiedź! Nasze słodkie stoły to prawdziwe dzieła sztuki, estetyczne i różnorodne. Co zamówić na…

Czytaj dalej